Sådan får du overblik over din økonomi

At have økonomisk overblik er en måde at få sindsro. Hvis økonomien driller og overblikket svækkes, kan det blive en ond spiral hvor økonomien langsomt bliver dårligere og dårligere med tiden.

Nedenfor kan du læse mere om hvordan du skabet det nødvendige overblik ved at lave et budget, samle dine udgifter, sætter tæring efter næring samt kun låner penge til det mest nødvendige.

Lav et budget

Den altoverskyggende bedste måde at få styr på din økonomi, er ved at lave et budget. Det betyder nemlig at du holder dine udgifter op imod dine indtægter og sikrer en balance i regnskabet. Helt basalt tager du dine årlige indtægter og fratrækker dine årlige udgifter og dividerer med 12 måneder. Herved får du dit månedlige rådighedsbeløb – det beløb der er tilbage når dine faste udgifter er betalt.

Det kan være en god idé at have en budgetkonto, hvor udgifterne løbende trækkes og hvor alle de samlede årlige udgifter divideret med 12 indsættes hver måned. På denne måde er der altid penge til de forefaldende regninger og det vælter ikke budgettet med et beløb der fx kun bliver trukket årligt, kvartalsvis eller lignende.

Saml dine udgifter

En anden måde at få økonomisk overblik er ved at samle dine udgifter. Har du fx klatgæld forskellige steder kan det være en idé at undersøge om det ikke er muligt at samle gælden. Det kan være at du har friværdi i din bolig kan ligge et forbrugslån herindunder.

Det kan også være at det er flere mindre beløb, hvor det bliver nødvendigt at optage et kviklån, for at samle gælden. Du kan optage kviklån via kviklanet.dk. Hvis du bruger lidt tid på at sammenligne priser og vilkår kan der lige frem være penge at spare på at samle udgifterne under ét.

Sæt tæring efter næring

Det er altid fornuftigt ikke at bruge mere end du tjener. Det er mindst lige så vigtigt i forhold til at bevare det økonomiske overblik. Sæt tæring efter næring og hvis du samtidig kan spare lidt op, når du blot endnu bedre overblik og overskud.

Lån kun til det mest nødvendige

Indimellem er det nødvendigt at låne penge. Her er det blot vigtigt at huske på at pengene skal tilbagebetales, og for ikke at miste overblikket bør du aldrig låne mere end det højest nødvendige. Online kviklån fås til konkurrencedygtige priser, men brug lidt tid på at sammenligne priserne samt vilkår.