Boliglån og realkreditlån – Tips til at undgå afskærmning

Dagens ejendomsmarkedet er flygtige; priserne er på et rekordhøjt niveau og renter er gunstige, men tvangsauktioner er stigende. Lønninger ikke har holdt trit med huspriser og nogle købere, der skulle strække sig for at finde en måde at få et realkreditlån i første omgang har problemer med at foretage deres betalinger. Normalt, hvis en køber ikke kan opfylde hans eller hendes pant forpligtelse, udelukker långiver, at tage hjem og forlader køber uden et sted at bo og en plettet kredit record. Hvis du har problemer med at betale dit realkreditlån, kan du undgå dette scenarie?
Afhængigt af din type realkreditlån og din långiver, kan du have andre muligheder. De fleste långivere, på vagt over for stigende afskærmning satser, vil hellere træne en slags løsning end tage dit hjem. Långivere er i færd med at låne penge, ikke sælge huse, og processen med afskærmning er en kedelig en, at de fleste institutioner vil hellere undgå. Den første ting du skal gøre, hvis du finder dig selv med et problem, at dine betalinger er at kalde din långiver og drøfte sagen med dem. Jo hurtigere du kontakter dem, jo mere sandsynligt er du til at arbejde ud af en løsning, der er behageligt for jer begge.
Her er et par muligheder for købere, der har midlertidige likviditetsproblemer:
# Din långiver kan aftale at midlertidigt suspendere betalinger, indtil du er i stand til at genoptage betaler dem. Din långiver kan alternativt være villige til at omstrukturere eller refinansiere jeres lån.
# Hvis dit lån er forsikret af boliger og byudvikling-afdelingen eller FHA, kan du være berettiget til en engangsbetaling til at bringe dine afdrag på realkreditlån op til dato. For nærmere oplysninger, kontakt HUD eller FHA direkte.
# Du kan være i stand til at sælge dit hjem til at afbetale dit lån. Dette er tydeligvis ikke det første valg for mange husejere, men det er en bedre løsning end at miste dit hjem blankt. Stigende priser på fast ejendom i løbet af sidst har par år efterladt mange husejere med en masse equity. Du kan være i stand til at sælge dit hjem for mere end du skylder, som vil lindre din gæld og efterlade dig med nogle penge tilovers.
# Din långiver kan være villig til at bare tage hjem igen, snarere end tvinger dig ud af det. Du mister huset, men din kreditværdighed vil ikke sandsynligt lider.
Disse er blot et par valg, som kan være tilgængelige for dig. Din långiver kan tilbyde andre løsninger, så godt, så ikke ‘ tøve med at kalde dem, hvis du befinder dig i finansielle problemer. Det er langt bedre at kontakte långiver og fortælle dem om dine problemer end at have dem ringe til dig og spørge: “Hvor er vores penge?” Være oprigtig og fortælle dem at du ønsker at arbejde noget ud, og du kan finde en løsning, der tillader dig at holde dit hjem. Det har aldrig gør ondt for at spørge.

One response on “Boliglån og realkreditlån – Tips til at undgå afskærmning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.